Stockholm Hundmässa 2019

Självklart fanns vi med på rasklubbstorget med egen monter. Det är helt klart en av årets roliga höjdpunkter! Nytt för i år på Stockholm Hundmässa var att vi även hade två rat terriers att visa upp i montern.

Intresset var överväldigande och vi tackar alla som arbetade med att bemanna montern, och även alla besökare!

När man har monter på Rasklubbstorget ingår även att visa upp rasen i rasparaden båda dagarna. I år var det Karin Lundqvist, Stefania Tjernberg och Ellinor Forsberg som gick i paraden. Till vår stora glädje fick de en 5:e placering i lördagens rasparad. Grattis till er! Och tack Ellinor Forsberg för idé och design av present-dräkterna!

Detta gjorde att american hairless terriers fick extra uppmärksamhet och fokus i rasparaden vilket vi är mycket glada för!

Rat terrier fick också synas lite extra på mässan då juniorhandler Dixie Granlund tävlade med en rat terrier i lördagens SM-final i juniorhandling. Bra jobbat!


I år var det dessutom Nordisk Vinnarutställning, och det var rekordanmälan på american hairless terriers att ställas i Stockholm. På söndagen tävlade 20 hundar, 10 hanar och 10 tikar, om titlarna Nordisk Vinnare och Nordisk Juniorvinnare 2020. Det blev riktigt spännande! Vinnartitlarna gick till två finska american hairless terriers, men Juniorvinnare blev minsann två fina svenska hundar, Rollo och Dyra, varav tiken är född i Sverige och uppfödd av Stefania Tjernberg. Och båda de juniorvinnande hundarna ägs av Stefania. Stort grattis!


Rollo From Moldovanyuk


Bampiece Baby Shark Dodo


Och i år var det inte bara american hairless terriers som tävlade i Stockholm. Fyra fina rat terriers visades även upp i ringen, två hanar och två tikar. Dixie Granlund ställde familjens USA-import som blev både Nordisk Vinnare och Juniorvinnare. Uppfödare Candace Drake. Stort grattis!


Rosethorn Obsidian at Rubynells

I och med detta är nu rasklubbens tävling Årets Utställningshund avgjord, och vi väntar med spänning på att tävlingsansvarige Jörgen Lundqvist ska avslöja resultatet. Det kommer då att läggas upp här på hemsidan, och vinnarrosetter kommer att delas ut på Årsmötet den 29 februari 2020 i Sollentuna.

Än en gång, ett stort tack till alla som jobbat med monter, gått i rasparad, tävlat och hejat på! Nu taggar vi för nytt utställningsår 2020 och MyDog. Vi ses där!