Aktiviteter

Både AHT och Rat Terrier är fantastiska aktiva allroundhundar där endast deras ägares fantasi sätter begränsningarna samt ev. naken hud mot blött gräs. På den här sidan hittar ni allt ifrån länkar till kommande tävlingar och resultat på tävlingar anordnade av rasklubben.

Utställning

Utställning är en tävlingsform där hunden bedöms i förhållande till sin rasstandard samt i förhållande till andra hundar. Det är en sport som kan hjälpa uppfödare i deras avel men skapar samtidigt en möjlighet för hundägare att träffas och ha trevligt. Här kan du hitta länkar för mer info kring utställningar men även resultat för Årets Rat/AHT. Här går det också att se resultat från RAHTs egna utställningar.                              

Uställning

Årets Rat/AHT

Regler Årets Utställningshund
Resultat
Årets Utställningshund 2018
Årets Utställningshund 2019
Årets Utställningshund 2020 - Inställt pga Covid
Årets Utställningshund 2021 - Inställt pga CovidResultat RAHT-Utställningar

 

Nosework

Nosework är en sport där hunden får arbeta med sitt viktigaste verktyg, nosen. Man tävlar på tre olika nivåer med en ny doft för varje nivå. Det är en rolig och varierande sport där samspelet mellan hund och förare utvecklas.

Regler för Årets Noseworkhund

Obs. Årets Noseworkhund har dessvärre påverkats av Covid-19. Resultat kommer framöver.

Svenska Nose Work Klubben
Noseworktävlingar

Agility

Agility är en hundsport som har allt. Fart, precision, kontakt och självklart massa kul. Det är idag en stor sport som snabba, smidiga terriers kan ha stor glädje av. Den går ut på att ta sig runt en hinderbana på snabbast tid och med minst fel. 
Obs. ännu finns det ingen "Årets Agilityhund" från rasklubben. Men vi ser gärna att det utvecklas i framtiden.

Svenska Agilityklubben
Agilitytävlingar