Inför sommarträffen 

På lördag är det äntligen dags för vår Sommarträff! Alla medlemmar har ju inte facebook så lägger upp information här också.

Tid: 10:00
Plats: Märsta-Sigtuna Brukshundklubb, Brobybacka 110, Märsta
Inträde: 100 kr för vuxna. Gratis för alla under 18 år. Och man behöver som sagt inte vara medlem för att vara välkommen! :)
Mat, dryck och fika kommer att säljas på plats.
Går att betala på sommarträffen med både kontanter eller Swish.

Loppis
Vill man donera något till rasklubben att sälja på loppisen är det bara att ta med. Det måste inte vara något hundrelaterat utan kan vara annat också. Du får gärna hjälpa oss med prisförslag till sakerna :)

Din hunds mått
Vill du veta din hunds mått för att kunna beställa kläder eller köpa på nätet? Tina Madsen mäter din hund och skriver upp måtten åt dig på en lapp så du kan spara den för dina framtida inköp.

Utställning
En ringtränare kommer att finnas tillgänglig under hela dagen. På förmiddagen kan man prata med henne om tips och råd kring just din hunds träning, och på eftermiddagen blir det ringträning först för barn och juniorer, och sen för vuxna. Vi delar nog upp barnen så att 5-10 åringar tränar ihop, och sen större barn/tonåringar, alltså de som på utställning skulle anmäla sig till juniorhandling. Barnen som deltar kommer få nåt litet också. Vi vill ju uppmuntra framtidens hundungdom :)
Här är presentation av vår ringtränare Josephine Veen Huis :

“Josephine heter jag, är 28 år och bor utanför Märsta med min sambo, vår son på 8 månader och våra 2 korthåriga Vorsthrar.
Jag är diplomerad hundinstruktör sedan 8 år tillbaka och håller en del valp och allmänlydnadskurser på Märsta Sigtuna BK. Utöver det har jag haft en hel del ringträningar samt privatträningar.
Hundar har alltid varit en stor del av mitt liv, det började med agility och utställning med mamma och pappas hundar. Sedan har allt bara fortsatt.. Agilityn har hamnat lite på sidan, men utställning har följt mig troget genom åren då jag dels tycker det är väldigt roligt, samtidigt som jag anser att en hund ska kunna ha både ”Brain & Beauty”.
Idag fylls min hundtid av jakt, drag och lydnad. Och utställning såklart!”


Sommarträffens ringtränare Josephine Veen Huis


Agility


Märsta-Sigtuna brukshundsklubbs bild på sin agilitybana

Vi har ju som sagt var tillgång till Märsta-Sigtuna brukshundsklubbs agilitybana. Med hjälp av Hannah Claesson Månsson kan vi får prova på agility under dagen. Hon skrev om agility i förra veckans blogginlägg HÄR.

Nu hoppas vi bara på tur med vädret också! Vi ses där :)
Välkomna!