Hundlöpet!

Nej, detta blogginlägg handlar inte alls om löptikar utan om motion. Visst, det kan ju kännas lite avlägset just nu men våren är faktiskt snart här, och då kryper våra söta nakenfisar fram från under täcket och vill ut i vårsolen, och vi mattar och hussar gör detsamma!

Äntligen kan man ta långa promenader igen med sin fyrbenta bästis, och många plockar även fram löparskorna och börjar löpträna ihop med sin hund. Som flera av er säkert märkt så tycker verkligen vår ras om att hänga med oss ut i joggingspåret! Så vore det inte kul om det fanns ett motionslopp där deltagare kan delta tillsammans med sin hund?! Om du tycker det låter som en rolig aktivitet och motionsform för dig och din hund (och kanske även dina kompisar med hund) så kan vi tipsa om loppet Hundlöpet den 16 september i Stockholm. Man blir ju ännu mer taggad att ut och löpträna när man anmält sig till ett lopp!

Tanken bakom Hundlöpet är framför allt att främja allmänhälsan hos både människa och hund på ett inspirerande och motiverande sätt. På deras hemsida sägs det att "Hundlöpet vänder sig både till de som inte har kommit igång med sin träning och till den vana löparen som ser Hundlöpet som en rolig utmaning att anta. Loppet ska inspirera och motivera hundägare att börja röra på sig och inte bara ta korta promenader och leka i rastgården. Hundlöpet är som att rasta hunden – lite längre men mycket roligare."

Man väljer själv om man vill delta som Löpare, Joggare eller Power Walkare i distansen 5 km eller 10 km, så man kan alltså anpassa det till sin egen nivå. För de som vill ha lite större utmaning så finns Hundlöpet Xtreme i Sundbyberg utanför Stockholm redan den 13 maj 2018. Mer info på hundlopet.se

Om du som är medlem i RAHT deltar i Hundlöpet får du gärna skicka in bild och berätta om din upplevelse till webmaster@raht.se Kanske det kan dyka upp i bloggen här framöver och inspirera andra!

*Medlemmar är hjärtligt välkomna att lämna in tips och förslag på ämnen som ni skulle vilja se i bloggen till webmaster@raht.se