Årets AHT - ställning :)

Hundutställningar är en växande sport och ett fantastiskt fönster för oss att visa vår fina ras på. 1000-tals människor vallfärdar varje helg till olika platser i landet för att båda visa upp sina fina hundar samt träffa nya raser och välja framtida valpar.

Vilken är Sveriges finaste AHT? Den frågan har långt ifrån fått sitt svar, men halva kalenderåret har gått och det är dags att summera ställningen i Årets AHT! Då sommaren är årets utställningstätaste period har vi egentligen ännu inte nått fram till halvtid då endast 19 av de 52 utställningar gått av stapeln som våra raser får delta på – massor av poäng återstår alltså att kämpa om! Denna helgen har vi exempelvis AHTs i elden såväl i Gällivare som Borås och Alfta. Likväl är det hög tid att presentera ställningen så här långt.

Sammanlagt har vi haft vår ras representerad på 16 utställningar i år. Totalt har 20 vuxna hundar ställts ut (13 tikar och 6 hanar) vilket gett upphov till mängder av möten med potentiella valpköpare, blivande uppfödare av rasen såväl som domare!
Nedan presenteras Top 5-ställningen i de kategorier av tävlingen som klubben utlyst:

Årets AHT – hane:

Hundens namnÄgarePoäng1 Elly Plump's Deadly-Desoto Karin Stiverius Lundqvist2422Disabelles Sheriff Sara Andersson923Rubynells Summer CrushMy Flodström484Disabelles Royal Raven Sara Andersson65Disabelles Total SurpriseSara Andersson6

Årets AHT – tik

Hundens namnÄgarePoäng1 Bora Bora von Santner Ellinor Forsberg502 Feeorin Raspberry PinkEmmy Engström483 Rubynells IsaJakop Granlund454 Elly Plump's Amazing-AstridEllinor Forsberg145 Rubynells AnnaMarie Rönnberg13

Årets AHT – valp

Hundens namnÄgarePoäng1 Rubynells Zinnia FlowerAndrea Brcic10

Fler valpar har ställt i år men resultaten har inte rapporterats in. Möjlighet att göra detta finns ännu!

Årets AHT – uppfödare

KennelPoäng1 Elly Plump's2422 Disabelles1643 Rubynells1144 Feeorin56

Ännu så långt har inga Rat terriers ställts ut i Sverige i år. Inte heller några AHT-veteraner (dvs hundar som är 8 år eller äldre). Observera att ovanstående resultat enligt tävlingens regler endast innefattar medlemmar av rasklubben.

Hela ställningen för tävlingen läggs upp imorgon, måndag 2/7, i RAHT medlemsgrupp på Facebook i vanligt excelformat. Är du nyfiken på att veta var man kan ställa ut sin hund kommer du hitta det också i samma dokument under den första fliken med alla utställningar där vi får delta. Jag hoppas att vi möts där!

Jörgen Lundqvist, ansvarig för sammanställningen av Årets AHT
(handling.lundqvist@gmail.com – hit är du välkommen att ställa frågor om såväl tävlingen som att rapportera resultat för din valp! Givetvis är du även varmt välkommen att ställa andra frågor som har med utställning att göra!)